Variantit

Tällä sivulla on tarkoitus esitellä suomalaisten rahojen variantteja. Mukana on lisäksi muutamia meistin valmistusvaiheessa tulleita virheitä mm. kaksoispuristuksia, jotka sitten näkyvät kaikissa kyseisellä meistillä lyödyissä rahoissa. Näitä ei tavallisissa luetteloissa useinkaan ole mainittu. Tässä linkissä lista kaikista varianteista!

Mikäli joku esim. omaa sellaisen mitä sivuilla ei vielä ole, niin kuvan voi lähettää sähköpostilla palaute[poista_tämä]@pilvet.net. Kaikki mahdolliset tiedot ja apu otetaan mielellään vastaan! Mielenkiintoisimpia kerään tähän etusivulle, kunhan niitä tulee.

Klikkaa kuvaa niin näet isompana!


Kuva 1: 5mk 1951 II, Markku Sumenin löytämä! Tätä ei mikään luettelo vielä tunne. H selvästi alempana ja vuosiluvun 5 kaksoiskaiverrettu! (Kuvassa alhaalla). Löytyykö muilta?

Kuva 2: 50p 1981, Vuosiluvussa kaksoispuristus! Itse maksoin aikoinaan tuosta n. 15EUR. Kuulemani mukaan jossain on pyydetty jopa 60Euroa..

Kuva 3: 10p 1982, 1 kaukana kahvasta ja ykkösen alla yksi reunapiste! Tämän harvinaisemman lyöntimäärä ilmeisesti n. 5miljoonaa (1/7 koko lyöntimäärästä)

Kuva 4: 1p 1969 vuosiluvussa kaksoispuristus. Vastaava kuin tuo vieressä oleva 50p 1981 II.Kuva1


Kuva2


Kuva3


Kuva4


1 penni

5 Penniä

10 Penniä

20 Penniä

25 Penniä

50 Penniä

1 Markka

2 Markkaa

5 Markkaa

10 Markkaa

20 Markkaa

50 Markkaa

100 Markkaa

200 Markkaa

Juhlarahat

Virheellisyydet ym.


Huomaa, että mikään meistin rikkoontumisen, tukkeutumisen, kulumisen, tms. johdosta syntynyt raha ei ole variantti, vaan se on vain yksinkertaisesti viallinen raha. Tavallisesti tälläisen vian katsotaan vain heikentävän rahan arvoa! Erilaisista rahaa lyötäessä syntyneistä virheistä tarkemmin tuossa "virheellisyydet ym." linkissä.

Kaikista mahdollisista tiedoista, kuvista ym. mitä ei vielä sivuilla ole, ollaan kiitollisia. Lähettäkää vaan tulemaan, niin saadaan sivuille enemmän sisältöä. Hyötyä siitä varmasti tulee olemaan kaikille.

Päivitetty: